Voyage Unique

Huize Minne - Kortrijksesteenweg 62
9830 Sint-Martens-Latem

Tel. +3292964040

pedro@voyage-unique.be

Lic. 9667

Tips and Trics

Abonneer u op de nieuwsbrief.
Klik hier

Find us on Facebook

Wanneer u aan Californië denkt, denkt u eerst aan de gold rush, Hollywood en Silicon Valley... Maar kent u ook de nationale parken?

De staat Californië telt maar liefst acht nationale parken. Daarmee is het samen met Alaska koploper. Een selectie:

Iedereen droomt van Tanzania en zijn safari’s, stranden en exotische culturen.

Tanzania huisvest veruit de dichtste populatie van grote zoogdieren ter wereld. Wij gaan eerst op zoek naar de Big Five in het noorden van het land, waar tussen het Victoriameer en de Kilimanjaro het ene natuurpark bijna naadloos aansluit op het andere. Jaarlijks trekken hier miljoenen zebra’s en buffels door de Serengetivlakten: een spectaculair schouwspel. Maar ook giraffen, leeuwen, luipaarden en andere grote katten zijn hier thuis. Het natuurpark rondom de Ngorongorokrater is dan weer de aangewezen plek om naast olifantenfamilies de bedreigde zwarte neushoorn in zijn natuurlijke biotoop te ontmoeten. Minder bekend maar minstens even mooi is het Manyarameer, waar dichte drommen flamingo’s hun plekje in het water opeisen, af en toe opgeschrikt door een geeuwend nijlpaard. De kleuren van het landschap met eeuwenoude baobabs zijn ronduit betoverend.

Paradijselijke stranden en een duizendjarig patrimonium, dat is Sri Lanka.

Sri Lanka betekent ‘schitterende aarde’. Dit eiland ten zuiden van het Indisch subcontinent in de vorm van een waterdruppel bulkt van het moois dat wacht om ontdekt te worden. Tempels en archeologische sites, bergen en stranden, meren en wouden, bloemen- en kruidentuinen, rijstvelden en theeplantages, olifanten en vlinders en weelderige feesten. Het vormt allemaal mee de pracht van deze oneindig charmante tuin van Eden. Volgens een legende was Adam de eerste bewoner van het eiland. Eén van de toppen van het eiland is trouwens naar hem genoemd. Later zou Marco Polo gefascineerd geweest zijn door het mooiste eiland ter wereld! De hindoes wijzen Shiva aan als de echte ontdekster van het eiland.  De hoofdstad Colombo vormt het beginpunt van elke rondreis en u kunt de stad makkelijk in een tuk-tuk (bakfiets) verkennen. Voor een meer authentieke sfeer moet u in Negombo zijn, een vissersdorp dat nog leeft op het ritme van de oceaan. Nog elke dag hijsen de ‘oruvas’, stevige catamarans, de zeilen. De Sigirya-vesting werd opgericht door koning Kasyapa rond 473 van onze tijdrekening. Imposant bovenop een rode rots beheerst ze de jungle. U moet er een lastige klimpartij voor over hebben om ze te bezoeken maar beslist de moeite waard om de landschappen rondom te aanschouwen. Vergeet zeker niet de 'wolkenmaagden van Sigiriya', de prachtige verborgen fresco’s die te bewonderen zijn in de rotsspleten. De stad Kandy, gebouwd op een bergsite is het spiritueel en cultureel centrum van het land. Ze is befaamd voor haar patrimonium en de tien dagen durende processies in de zomer: de Esala Perahera met optochten van prachtig versierde olifanten. De stad herbergt interessante kruidenmarktjes, rustige tempels en ook de prachtige plantentuinen van Peradeniya.

Expeditiecruises, a once-in-a-lifetime-experience!

Een expeditiecruise valt niet te vergelijken met een klassieke cruise. Op een expeditiecruise ligt het accent volledig op de beleving en de bestemming. Je komt er heel dichtbij de mooiste natuur, fauna en flora op aarde. De expedities varen naar de mooiste, meest ongerepte plaatsen. Verwacht u niet aan een ontspannende luilekkervakantie; expeditiecruises zijn actieve reizen.

Natuur en tempels in Laos

U kunt de magie van Laos op verschillende manieren ontdekken: in een rondrit over land of met een cruise op de Mekong, de ‘moeder van alle rivieren’. Zoals de Nijl alles gegeven heeft aan Egypte, zo heeft de Mekong alles aan Laos gegeven: landbouw, visvangst en scheepvaart, handel en levensonderhoud voor miljoenen inwoners die zich langs de oevers gevestigd hebben.

Tijdens een cruise door de fjorden ontdekt u enkele hoogtepunten van Noorwegen: Geiranger, Flam, Bergen, Stavanger en Oslo.

Een cruise door het fjordenlandschap is een adembenemende belevenis. Het is na een dag op zee vanuit de haven van IJmuiden of Zeebrugge, even schrikken als u de volgende morgen aanmeert in de haven van Flam, een juweeltje van een dorp aan het einde van de Aurlandsfjord, een arm van Noorwegens grootste fjord, de Sognefjord. Vooraleer u deze zeer populaire toeristische bestemming bereikt, vaart u trouwens door die wondermooie Sognefjord. In Flam kunt u ook een ritje maken met de beroemde Flamsabana, een van de steilste treintrajecten ter wereld dat over 20 km Flam met Myrdal verbindt.

Huize Minne - Kortrijksesteenweg 62
9830 Sint-Martens-Latem

Tel. +3292964040

pedro@voyage-unique.be

Lic. 9667

Tips and Trics

Abonneer u op de nieuwsbrief.
Klik hier

Find us on Facebook

Door verder te surfen op deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer info.